Skip to content
Home » Διεθνης συνεργασια μελους της CED με την DHL

Διεθνης συνεργασια μελους της CED με την DHL

  • CFC 

dhl2

Ο Δανός κατασκευαστής cargo ποδηλάτων Larry vs Harry, μέλος της Cycling Embassy of Denmark, ξεκίνησε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία ταχυμεταφορών DHL.

Μαζί ανέπτυξαν ένα ηλεκτρικό cargo ποδήλατο το οποίο συνοδεύεται από ένα αντικλεπτικό κουτί αποθήκευσης, καθιστώντας το ιδανικό για τη μεταφορά δεμάτων μέσα στην πόλη.

Έπειτα από μια επιτυχημένη περίοδο δοκιμαστικής χρήσης του συγκεκριμένου ποδηλάτου σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, η DHL είναι έτοιμη να εισάγει την πλήρη χρήση του και στην Ασία.

Η εταιρεία Larry vs Harry ιδρύθηκε πριν από 8 χρόνια και διαθέτει 6 υπαλλήλους στο κατάστημά της στην Κοπεγχάγη, απ’ όπου γίνεται και η αποστολή των εν λόγω cargo ποδηλάτων. Ήδη 75 cargo ποδήλατα κυκλοφορούν σε Ολλανδία και Γερμανία ντυμένα με το λογότυπο της DHL. Η εταιρική σχέση μεταξύ τους έρχεται να προστεθεί στην ολοένα και αυξανόμενη χρήση cargo ποδηλάτων έναντι οχημάτων φορτίου (van) στην Ευρώπη.

Η European Cyclists Federation εκτιμά ότι τουλάχιστον το 50% του συνόλου των δεμάτων που παραδίδονται από οχήματα φορτίου (van) εντός πόλεων μπορεί επιτυχώς να παραδοθεί με τη χρήση cargo ποδηλάτων.

Από τη μεριά της η DHL δηλώνει πως το Bullitt (ονομασία του συγκεκριμένου cargo ποδηλάτου) μπορεί να μεταφέρει πολύ εύκολα δέματα συνολικού βάρους μέχρι 100 κιλών σε σημεία που μέχρι πρότινως δεν ήταν προσβάσιμα από τα παραδοσιακά οχήματα μεταφοράς φορτίου (van).

dhl2-jpg
Eίναι άραγε η συνεργασία αυτή, η αρχή της αντικατάστασης των παραδοσιακών οχημάτων με cargo ποδήλατα με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής εντός των σύγρονων μεγαλουπόλεων;

Συγγραφέας: Kathrine Cramer

Αναδημοσίευση άρθρου από: http://www.cycling-embassy.dk/2016/10/03/ced-member-prominent-international-partnership-dhl/