Skip to content
Home » Έρευνα για το ποδήλατο και τις συνήθειες των χρηστών ποδηλάτου στην Ελλάδα

Έρευνα για το ποδήλατο και τις συνήθειες των χρηστών ποδηλάτου στην Ελλάδα

  • CFC 

Μπορείς κι εσύ να συμβάλλεις να γίνει η πόλη σου ομορφότερη!

Στο πλαίσιο της δράσης “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη”, που πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις, με πρωτοβουλία των My market, τη συνεργασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φυσικά την φιλοξενία και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε πόλη, διενεργείται μια έρευνα γύρω από τις συνήθειες των χρηστών ποδηλάτου στην Ελλάδα.
Η έρευνα αφορά πληροφορίες για τα είδη των ποδηλάτων που χρησιμοποιούν οι χρήστες ποδηλάτου στην Ελλάδα, τους προβληματισμούς αλλά και τα μελλοντικά τους σχέδια σε σχέση με τον τρόπο μετακίνησής τους στην πόλη.

Οι απαντήσεις θα αξιολογηθούν από τον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλος της European Cyclists Federation σε συνεργασία με το Εργαστήριο Οικονομικής των Μεταφορών του Πανεπιστημίου Πειραιά και τα αποτελέσματα αυτής της αξιολόγησης θα δοθούν στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος προκειμένου να ενημερωθούν οι Δήμοι.
Είναι επίσης σημαντικό να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες απαντήσεις προκειμένου τα αποτελέσματα να δίνουν μια όσο περισσότερο αντιπροσωπευτική εικόνα της ποδηλατικής πραγματικότητας στις ελληνικές πόλεις.

Στόχος της δράσης “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη”, είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές, καθημερινές απορίες που έχουν να κάνουν με την επιλογή ποδηλάτου, με την ασφάλεια της μετακίνησης στις πόλεις αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού προς το ποδήλατο.
Διατρέχοντας την Ελλάδα και υλοποιώντας την έρευνα για το ποδήλατο, έχουν ήδη καταγραφεί οι απαντήσεις πολιτών κάθε ηλικίας, από 18 έως 78 ετών, διαφόρων κοινωνικών στρωμάτων και χρηστών ποδηλάτου διαφορετικών κατηγοριών που όμως συγκλίνουν ως προς τη χρήση του σε αστικό περιβάλλον.
Οι πολίτες δείχνουν έτοιμοι να μοιραστούν τις εμπειρίες αλλά και τους προβληματισμούς τους, γεγονός που φανερώνει πόσο έχει απασχολήσει όλους μας το θέμα της μετακίνησής μας μέσα στις πόλεις, ανεξαρτήτως μεγέθους, και πως, ουσιαστικά, οι περισσότεροι πολίτες των άστεων επιθυμούν μια αλλαγή της ισχύουσας δύστοκης κατάστασης στις μετακινήσεις τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δοθούν μέσω της ΚΕΔΕ σε όλους τους δημάρχους των πόλεων ενώ παράλληλα θα παραδοθούν και στα συναρμόδια Υπουργεία.

Μοιραστείτε και εσείς μαζί μας τις απόψεις σας για το ποδήλατο, επειδή μια πόλη με ποδήλατα είναι μια όμορφη πόλη!
Οι απαντήσεις είναι ανώνυμες και τα email των συμμετεχόντων δεν καταγράφονται ούτε αποθηκεύονται.

Μπείτε εδώ για να συμμετάσχετε στην έρευνα.