Skip to content
Home » ΔΕΗ E-Bike Festival: Το πρώτο φεστιβάλ E – Bikes στην Ελλάδα

ΔΕΗ E-Bike Festival: Το πρώτο φεστιβάλ E – Bikes στην Ελλάδα

  • CFC 

Το ΔΕΗ E-Bike Festival ξεκινά!

κείμενο: mbike.gr

Άμεσες λύσεις για την αστική μετακίνηση υπάρχουν σήμερα! Και αυτός είναι ο στόχος του ΔΕΗ e-Bike Festival που στοχεύει να φέρει σε επαφή τους πολίτες σε 7 διαφορετικές ελληνικές πόλεις με τον μαγικό κόσμο των ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση.
Ας πάρουμε απόφαση πως οι δρόμοι στις πόλεις μας δεν μεγαλώνουν ενώ οι κάτοικοί τους αυξάνονται καθημερινά. Ας πάρουμε απόφαση πως απλώς δεν υπάρχει πλέον χώρος για περισσότερα αυτοκίνητα.

Μια μεγάλη στροφή προς μικρότερα οχήματα με έναν επιβάτη είναι η καλύτερη λύση σε πολυσύχναστους δρόμους, για να μην αναφέρουμε τα απίστευτα περιβαλλοντικά οφέλη που πρόκειται να αποκομίσουμε.

ΔΕΗ E-Bike Festival

Σε αυτή την κατεύθυνση, ένα μοναδικό στο είδος του, εναλλακτικό φεστιβάλ αναδύεται στη χώρα μας μέσα από τις ανάγκες της καθημερινής ζωής στις αστικές περιοχές. Εκεί όπου ο φόρτος της κίνησης και η δυσκολία της μετακίνησης ζητούν κραυγαλέα: βιώσιμες λύσεις! Τιτλοφορείται «ΔΕΗ Ε-Bike Festival», έχει εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, και είναι ένα φεστιβάλ αποκλειστικά για ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση!

Η ΔΕΗ δηλώνει έμπρακτα την ενεργή συμμετοχή της σε θέματα προστασίας περιβάλλοντος και βιωσιμότητας των πόλεων, και με πρωτοβουλία της μέσα από ένα μοναδικό road show, δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να απολαύσουν το μεγαλύτερο ως τώρα Test Ride ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση στην Ελλάδα.

Το ΔΕΗ Ε-Bike Festival συγκεντρώνει πάνω από 50 διαφορετικά μοντέλα ποδηλάτων, διαφορετικών εταιρειών και ταξιδεύει σε εφτά ελληνικές πόλεις – Τρίκαλα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Τρίπολη, Κω και Αθήνα – μέσα σε έξι μόνο μήνες, δίνοντας την ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να γνωρίσουν και να δοκιμάσουν έναν νέο τρόπο μετακίνησης!

Στη διάρκεια του ΔΕΗ Ε-Bike Festival, οι πολίτες θα έχουν για πρώτη φορά στη χώρα μας, την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα πιο ενδιαφέροντα ποδήλατα της αγοράς, σε πραγματικές συνθήκες, σε ειδικά κατασκευασμένη πίστα, και να διαπιστώσουν οι ίδιοι γιατί ένα ποδήλατο με ηλεκτρική υποβοήθηση μπορεί να είναι μια άμεση λύση που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη!

Θα έχουν την ευκαιρία να σχηματίσουν μια ολοκληρωμένη γνώμη για τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς, μέσα από μια τόσο ευρεία γκάμα αντιπροσωπευτικών μοντέλων ποδηλάτων με ηλεκτρική υποβοήθηση, τόσο για αστική μετακίνηση, όσο και για αναψυχή, άθληση ή τουρισμό, ποδήλατα που μας μεταφέρουν πιο μακριά, πιο εύκολα και πιο διασκεδαστικά και αποτελούν τον ορισμό της “Πράσινης Ενέργειας”.

Το ΔΕΗ Ε-Bike Festival απαντά σε ερωτήματα και απορίες που απασχολούν όλους μας για τη μετακίνησή μας σε βιώσιμες πόλεις του αύριο, μας προτείνει τη χρήση του ποδηλάτου και μας παροτρύνει για μια αλλαγή που θα ομορφύνει τη ζωή μας και θα βελτιώσει τις συνθήκες όχι μόνο στην πόλη, αλλά και στον πλανήτη μας!

Δράσεις στο πλαίσιο του ΔΕΗ Ε-Bike Festival

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, θα υπάρχουν ειδικές δράσεις εκμάθησης ποδηλάτου για παιδιά, με συμβατικά ποδήλατα, μέσα από τις οποίες θα ψυχαγωγηθούν και θα εκπαιδευτούν συνάμα, χτίζοντας έτσι ποδηλάτες και υπεύθυνους πολίτες του μέλλοντος. Επειδή, όμως, εκτός από την πράσινη ενέργεια, και η “θετική ενέργεια” αποτελεί πρωταρχικό στόχο του ΔΕΗ E-Bike Festival, διασκεδαστικές δράσεις και μάλιστα επιβραβευμένες με δώρα, θα υπάρχουν και για τους ενήλικες, γιατί το ποδήλατο πάνω από όλα είναι διασκέδαση και χαρά!

Παράλληλα, η ομάδα του ΔΕΗ e-bike Festival θα είναι εκεί για να δίνει απαντήσεις σε οποιαδήποτε απορία, όχι μόνο σχετικά με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, αλλά και για όλα τα νέα, ψηφιακά, εύκολα και πράσινα ενεργειακά προιόντα της εταιρείας όπως το GreenPass, το MyHomeOnline, το MyEnergyCoach και το e self-metering.

Εκκίνηση από τα Τρίκαλα στις 13 & 14 Νοεμβρίου

Το ΔΕΗ Ε-Bike Festival ξεκινά από τα Τρίκαλα, μια παραδοσιακή ποδηλατούπολη, στις 13 και 14 Νοεμβρίου (κεντρική πλατεία, ώρες 11:00 – 20:00) και συνεχίζει στην Λάρισα, στις 27 και 28 Νοεμβρίου.

Το φεστιβάλ θα συνεχιστεί και το 2022, με προγραμματισμένες στάσεις στην Θεσσαλονίκη, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Κω και την Αθήνα. Οι επόμενες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Τα ποδήλατα

Ανάμεσα στα μοντέλα, από διαφορετικές κατηγορίες ποδηλάτων, που πρόκειται να παρουσιαστούν, οι επισκέπτες μπορούν να δουν και να δοκιμάσου ποδήλατα των εταιρειών:

Ballistic
Bianchi
Cannondale
Ducatti
Focus
Giant
GT
Ideal
Kona
KTM
Marin
MBM
Merida
Moustache
Orbea
Orient
R&M
Stromer
Tern
3T

Το concept της εκδήλωσης ανήκει στον οργανισμό “Πόλεις για Ποδήλατο”, μέλος της European Cyclists Federation, ενώ την παραγωγή έχουν αναλάβει οι έμπειροι συνεργάτες του MBike που διαθέτουν περισσότερα από 20 χρόνια τεχνογνωσίας στον χώρο του ποδηλάτου.

Όλα τα event πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και την υποστήριξη των Δήμων στους οποίους υλοποιούνται.

Σχετικά με τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση

Αποτελούν το μέλλον της μετακίνησης στις Ευρωπαϊκές πόλεις καθώς, ως το 2030, υπολογίζεται πως οι πωλήσεις τους θα φτάσουν τις 20 εκατομμύρια μονάδες. Και η σημασία τους για το περιβάλλον, την κλιματική αλλαγή, την υγεία των πολιτών και τη βιώσιμη κινητικότητα είναι καθοριστική.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες βλέπουν ετήσια αύξηση των ηλεκτρικών ποδηλάτων από 30% έως 40%, σε σύγκριση με τη χαμηλή μονοψήφια αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει ότι οι πωλήσεις ηλεκτρικών ποδηλάτων θα μπορούσαν εύκολα να ξεπεράσουν τις πωλήσεις αυτοκινήτων σε βάθος χρόνου, μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία στην Ευρώπη.

Μια έρευνα της Shimano, για την ακρίβεια η τρίτη στη σειρά έρευνα καταναλωτών που πραγματοποίησε η εταιρεία, δείχνει ότι τα ηλεκτρικά ποδήλατα πόλης είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για τους Ευρωπαίους. Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως εάν αγόραζε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο, ένας στους τέσσερις Ευρωπαίους θα επέλεγε ένα ηλεκτρικό ποδήλατο πόλης. Ακόμη, διερευνήθηκε η θέση που κατέχουν τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις κοινωνίες μας και πώς ο Covid-19 και τα γεγονότα του 2020/2021 επηρέασαν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την αγορά ή τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων.

Τα γεγονότα του 2020/21 επέτρεψαν στη Shimano να χαρτογραφήσει τις αλλαγές συμπεριφοράς που επέφερε ο Covid-19 στη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων. Το 27% των Ευρωπαίων δήλωσε ότι είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιήσει ή να αγοράσει ένα ηλεκτρικό ποδήλατο τώρα από ό,τι πριν από την πανδημία, με τα δύο πέμπτα (39%) να λένε ότι θα χρησιμοποιούσαν ένα για να αποφύγουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Οι Ευρωπαίοι φτάνουν στο σημείο μέχρι και να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητό τους με ποδήλατο!

Σχεδόν οι μισοί (46%) από αυτούς που είναι πιο πιθανό να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο δηλώνουν ότι με χαρά θα το έκαναν ως εναλλακτική λύση αντί αυτοκινήτου. Έτσι, κερδίζουμε όλοι στις αστικές περιοχές, ποδηλάτες και μη, αφού λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους σημαίνει λιγότερη ρύπανση και λιγότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση.

To απόλυτα τουριστικό κόκπιτ: Smart phone, Action Camera, ηλεκτρική υποβοήθηση… Φωτό: MBike

Γιατί, όμως, να αγοράσει κάποιος ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

Η έρευνα αποκαλύπτει μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες σχετικά με τα κίνητρα των Ευρωπαίων ως προς το να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο. Στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία, την Ιταλία, την Ελβετία και την Ισπανία ο κύριος λόγος είναι η αποφυγή της χρήσης των μέσων μαζικής μεταφοράς καθώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να φοβούνται μην κολλήσουν τον Covid-19 μέσα στον συνωστισμό. Η αντικατάσταση ή τουλάχιστον μια εναλλακτική λύση στη χρήση μηχανοκίνητου οχήματος δίνεται ως ο κύριος λόγος στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστρία και τη Γερμανία. Για τους ανθρώπους στην Ολλανδία και την Πολωνία, η καθημερινή άσκηση είναι η κύρια εξήγηση, ενώ μόνο στη Γαλλία, η μείωση του αποτυπώματος άνθρακα είναι ο λόγος για να αγοράσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο.

Για περισσότερες πληροφορίες:
email: info@mbike.gr
τηλ.:210 2016500