Skip to content
Home » ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΑΣ

ΚΥΛΙΟΜΕΝΗ ΣΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΑΣ

  • CFC 

Μήπως οι απότομες ανηφόρες σας αποτρέπουν να ποδηλατείτε περισσότερο;
Στην πόλη Trondheim της Νορβηγίας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, καθώς η νέα επένδυση των τοπικών αρχών, το Trampe CycloCable, κάνει την ποδηλασία σε ανηφόρες εύκολη και διασκεδαστική!
Ένας κυλιόμενος διάδρομος 130 μέτρων ”σπρώχνει” τους ποδηλάτες στην κορυφή του λόφου. Το μόνο που πρέπει να κάνουν είναι να τοποθετήσουν το πηδάλιο του διαδρόμου κάτω από το πόδι τους και να κρατήσουν την ισορροπία τους μέχρι την ανάβαση στην κορυφή. Δείτε πώς:

Ο διάδρομος κατασκευάστηκε το 1993 και από τότε έχει μεταφέρει παραπάνω από 200.000 ποδηλάτες, χωρίς ούτε ένα ατύχημα. Πριν την ανακαίνιση της κατασκευής του διαδρόμου το 2013 υπήρχε μία συγκεκριμένη χρέωση ανά χρήση και ο διάδρομος μετέφερε μόνο έναν ποδηλάτη σε κάθε χρήση. Σήμερα η χρήση του είναι δωρεάν και μεταφέρει μέχρι 6 ποδηλάτες το λεπτό!

bike-lift-2-640x480 Ο διάδρομος αυτός έχει ενισχύσει τη φήμη της πόλης Trondheim σαν την 7η πιο ποδηλατική πόλη του κόσμου. Σύμφωνα με το περιοδικό City Clock, 18% των καθημερινών μετακινήσεων γίνονται με ποδήλατα. Η τεχνολογία του CycloCable έχει προωθηθεί για εφαρμογή και από άλλες πόλεις εντός και εκτός Ευρώπης. Το κόστος κατασκευής κυμαίνεται ανάμεσα σε $2,300 και $3,000 ανά μέτρο, το οποίο όμως μπορεί να μηδενιστεί με μια μικρή χρέωση χρήσης.

CopenhagenWheel

Ο τροχός  Copenhagen Wheel, ο οποίος προσαρμόζεται σε κάθε ποδήλατο, είναι ένας ακόμα καινοτόμος τρόπος που μπορεί να ενισχύσει την ποδηλασία σε λόφους.Η τεχνολογία CycloCable είναι μόνο ένας από τους δεκάδες τρόπους να ενισχυθεί η ποδηλασία σε πόλεις με μεγάλους λόφους.

Στην Ιαπωνία τέλος, ένας διαφορετικός διάδρομος βοηθάει

bike_esc.img_assist_custom

την ενσωμάτωση του ποδηλάτου στην δημόσια συγκοινωνία. Οι αρχές δημιούργησαν το σύστημα “Bike-A-Lator”, το οποίο βοηθάει τους ποδηλάτες να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν σκάλες που οδηγούν σε τοπικούς σταθμούς μετρό.