Skip to content
Home » ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Γειτονιές της Αθήνας με Ποδήλατο

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Γειτονιές της Αθήνας με Ποδήλατο

  • CFC 

 

Η 4η Δημοτική Κοινότητα σας προσκαλεί σε μια βόλτα με τα ποδήλατά σας να γνωρίσουμε την Γειτονιά μας. Η δράση αυτή  διοργανώνεται με τη συνεργασία του «Πόλεις για Ποδήλατο» και του «ΟΠΑΝΔΑ». Με εκκίνηση το αθλητικό κέντρο της Πλατείας Πέτρουλα, στην οδό Λένορμαν & Αλεξανδρείας, όπου ανακαλύπτουμε την Ακαδημία Πλάτωνος, το λόφο Κολωνού και μερικές από τις πιο ιστορικές γειτονιές της Αθήνας.

Στόχος της δράσης είναι η προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου σε τοπικό επίπεδο. Η ανάδειξη του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης για μικρές αποστάσεις και η αύξηση του αριθμού των χρηστών ποδηλάτου στους δρόμους που θα έχει ως επακόλουθο και την ύπαρξη μεγαλύτερης ασφάλειας για τους δημότες και τη μείωση των ταχυτήτων των αυτοκινήτων. Το περιβάλλον της γειτονιάς μας είναι πρόσφορο για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου, αρκεί πλέον να το εντάξουμε στις επιλογές μας.

Για την ασφάλεια της διαδρομής έχουν φροντίσει οι συνεργάτες του ποδηλατικού περιοδικού MBike με την υποστήριξη της Δημοτικής Αστυνομίας και της Τροχαίας Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  1. Συγκέντρωση: στις 10:00π.μ. στην Πλατεία Πέτρουλα, οδός Λένορμαν και Αλεξανδρείας.
  2. Εκκίνηση: 11:00π.μ. μετά το χαιρετισμό της Προέδρου της 4ης Δημοτικής Κοινότητας κα Χαρούλα Μανωλιουδάκη και του ΟΠΑΝΔΑ.
  3. 12:00π.μ.: Παρουσίαση χορευτικών επιδείξεων από σχολές μοντέρνου χορού της 4ης δημοτικής κοινότητας και γνωριμία με τα ποδήλατα από την MBike. Οι σχολές χορού είναι:

4. 12:30μ.μ.-13:30μ.μ.: Ξενάγηση ομάδας «ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ»,

  • στον αρχαιολογικό χώρο Ακαδημία Πλάτωνος (Τριπόλεως & Μοναστηρίου)
  • στο Καπνεργοστάσιο
  • στον Λόφο Ίππιου Κολωνού

Παρακαλούμε ενημερώστε για την παρουσία σας ως 16/6/2017,

την κα Αθηνά Γιαννοπούλου (6955693611 ή athinayian4dk@yahoo.gr)
ή την κα Ιωάννα Τσαρούχη (6947585799 ή scourko@yahoo.gr).

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα «ΗΕΚΑΔΕΜΕΙΑ» εδώ.