Η ΟΜΑΔΑ

trigonoΠοδηλάτες & Επικοινωνία: Ο απλός καθημερινός χρήστης ποδηλάτου, ο φανατικός χομπίστας ή ο αθλούμενος αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της επικοινωνίας για την προώθηση και την ανάπτυξη του ποδηλάτου στις πόλεις αλλά και γενικώς. Είναι εκείνοι στους οποίους βασιζόμαστε για να πραγματοποιηθεί το όραμά μας για περισσότερα ποδήλατα στους δρόμους. Η μεγάλη μας εμπειρία στους χώρους της επικοινωνίας και της ποδηλασίας αποτελούν εγγύηση για την ευαισθητοποίηση μιας όσο το δυνατόν μεγαλύτερης μερίδας κοινού.

Eπιστημονική Γνώση: Χωρίς την επιστημονική γνώση, η απλή αγάπη ή το ενδιαφέρον για βιώσιμες πόλεις ή για το ποδήλατο, δεν αρκούν. Η επιστημονική ομάδα του “Πόλεις για Ποδήλατο”, με τη μεγάλη της εμπειρία στο χώρο της δημιουργίας ποδηλατικών υποδομών, αποτελεί ισχυρό επιχείρημα πως οι στόχοι μας μπορούν να υλοποιηθούν.

Ποδηλατική αγορά: Χωρίς τα… ποδήλατα, ποδηλασία δεν υπάρχει. Και το αντίθετο! Η ποδηλατική αγορά αποτελεί τον στενό μας συνεργάτη σε δράσεις και ενέργειες καθώς ο τελικός μας στόχος είναι ο ίδιος: Περισσότερα ποδήλατα στους δρόμους.

 

Ιδρυτικά μέλη

 • Σπύρος Παπαγεωργίου. Εκδότης του ποδηλατικού περιοδικού ΜΒΙΚΕ (από το 1999), Διευθυντής του Athens Bike Festival στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (από το 2010) και ένας από τους ιδρυτές του ΜΚΟ “Πόλεις για Ποδήλατο”.
  Έχει ασχοληθεί με το ποδήλατο σε όλες τις μορφές του: χόμπι, αθλητισμός, αστική μετακίνηση τα τελευταία 19 χρόνια και την τελευταία 5ετία ασχολείται ιδιαιτέρως με την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στις Ελληνικές πόλεις. Για τον σκοπό αυτό συνεργάστηκε στενά με τον Δήμο Αθηναίων (από το 2014 ως το 2019) και το 2014 ανέλαβε ως συντονιστής τη διοργάνωση του European Mobility Week στην Αθήνα.
 • Θάνος Βλαστός. O Θάνος Βλαστός, πολεοδόμος – συγκοινωνιολόγος, είναι καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Τοπογράφων Μηχ. – Τομέας Γεωγραφίας και Περιφερειακού Σχεδιασμού και ιδρυτής και υπεύθυνος της Μονάδας Βιώσιμης Κινητικότητας.
  Είναι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Λιέγης, CES από την Ecole Nationale des Ponts et Chaussées (Παρίσι), απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Ε.Μ.Π. και πολιτικός μηχανικός της Ecole Speciale des Travaux Publics του Παρισιού. Διδάσκει επίσης σε Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Ε.Μ.Π. και στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο.
  Έχει συμμετάσχει με Ανακοινώσεις σε μεγάλο αριθμό διεθνών Συνεδρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και δημοσιεύσει σε πολλά επιστημονικά περιοδικά. Ως επιστημονικός υπεύθυνος έχει εκπονήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και για δημόσιους φορείς στην Ελλάδα.
  Το βασικό αντικείμενο του ενδιαφέροντός του είναι ο τομέας της Βιώσιμης Κινητικότητας και συγκεκριμένα ο σχεδιασμός πολιτικών για την προώθηση της δημόσιας συγκοινωνίας, του ποδηλάτου και του περπατήματος και για την αναβάθμιση των ποιοτήτων του αστικού περιβάλλοντος και των δημόσιων χώρων. Είναι συγγραφέας οκτώ σχετικών βιβλίων. Έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα από υπεύθυνες θέσεις για τεχνικά θέματα της ειδικότητάς του σε διεθνείς φορείς, επιτροπές και δίκτυα πόλεων όπως ο ΟΟΣΑ, Eurocities, Car Free Cities κ.λπ.
 • Βασίλης Τσιρίκος. Πτυχιούχος στην Διοίκηση επιχειρήσεων και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Οικονομικά από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης. Διετέλεσε υπεύθυνος λογαριασμών σε εταιρίες Marketing&Διαφήμισης.
  Τα τελευταία 15 χρόνια εργάζεται ως Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΣΙΡΙΚΟΣ ΑΕ, οικογενειακή εταιρία, με αντικείμενο την εισαγωγή και εμπορία ποδηλάτων, μια από τις παλιότερες και πλέον αναγνωρισμένες εταιρίες του χώρου

SaveSave

Spread the love