Skip to content
Home » Μια Ολλανδέζα μας γνωρίζει την Αθήνα, με ποδήλατο!

Μια Ολλανδέζα μας γνωρίζει την Αθήνα, με ποδήλατο!

  • CFC 

Let’s meet in Athens

πηγή: MBike

Όταν αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Αθήνα, η Monique van Hulst αποφάσσε να ασχοληθεί – με τι άλλο; – με το ποδήλατο! Και δημιούργησε μια από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις ποδηλατικού τουρισμού στην Αθήνα αρχικά και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη.

Η αρχή του Let’s meet in Athens
Το 2014 η Monique van Hulst ξεκίνησε την εταιρεία της “Let’s meet in Athens”, η οποία οργανώνει περιηγήσεις με ποδήλατο. Ώς Ολλανδέζα κάνει ποδήλατο από μικρή και εξακολουθεί και σήμερα να είναι το μεγάλο της πάθος. Αφού εργάστηκε μερικά χρόνια στον τουρισμό στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο, μετακόμισε στην Αθήνα.
Εδώ είδε πολλές ευκαιρίες για να δείξει την πόλη στους τουρίστες με έναν διαφορετικό τρόπο. Όταν ξεκίνησε την εταιρεία της, το 2014, υπήρχαν λίγοι ποδηλάτες στον δρόμο αλλά ούτε και ποδηλατόδρομοι.
Ξεκίνησε με 15 Ολλανδικά ποδήλατα ‘Cortina’ σε ένα υπόγειο ενός γνωστού ξενοδοχείου μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει περίπου 100 ποδήλατα στις δύο τοποθεσείες της: Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Οι ξεναγήσεις γίνονται προφανώς με… ολλανδικά ποδήλατα!

 

Τι κάνει το Let’s meet in Athens; 

Με έναν έμπειρο tour leader, οι τουρίστες περιηγούνται στα πιο ξεχωριστά μέρη της Αθήνας. Οι tour leaders διασφαλίζουν την ασφάλεια των τουριστών. Δίνουν πληροφορίες στους τουρίστες για την οδική ασφάλεια, τους κανόνες του ΚΟΚ και τις διαδρομές. Τους συστήνουν π.χ. να επισκεφθούν την Ακρόπολη. Την καλύτερη εμπειρία θα έχουν φυσικά με μία ξενάγηση από πιστοποιημένο ξεναγό.
Ως αναγνωρισμένο ταξιδιωτικό γραφείο, το «Let’s Meet in Athens» συνεργάζεται με πιστοποιημένους ξεναγούς που προσφέρουν ξεναγήσεις στους αρχαιολογικούς χώρους. Μετά τη διαδρομή τους με το ποδήλατο, οι τουρίστες έχουν μια καλή εικόνα της πόλης, γνωρίζουν πού βρίσκονται οι ωραίες γειτονιές και τα διάσημα αξιοθέατα. Επίσης ξέρουν πού να βγουν το βράδυ ή πού να κάνουν μια όμορφη βόλτα στη φύση.

Παρά τις δυσκολίες της πρώτης ματιάς, το ποδήλατο παραμένει εξαιρετικός τρόπος να ανακαλύψει κάποιος την Αθήνα

 

Η κρίση του κορωναιου σήμαινει το τέλος της εταιρείας; 

Η κρίση του Κορωναιου προκάλεσε σοβαρές ζημιές, και για το «Let’s meet in Athens».
Από τα μέσα Μαρτίου σταμάτησε ο τουρισμός και δεν υπάρχουν ακόμη προβλέψεις για το πότε θα ξαναξεκινήσει η σεζό.
Αυτό είναι προφανώς δύσκολο για τη Monique και την ομάδα της, αλλά η αγάπη τους για την εταιρεία φέρνει δημιουργικές λύσεις. Κατά τη διάρκεια του lockdown, η ομάδα μοιράζεται το πάθος της για τον Ελληνικό πολιτισμό. Η Ελληνο-ολλανδέζα Μαρία μοιράζεται τις συνταγές της Ελληνίδας γιαγιάς της, ο Joost μας μιλάει για το νησί “του” – τους Φούρνους Ικαρίας –  και η Annemarie μοιραζεται τη γνώση της για την Ελληνική γλώσσα.
Για μετά το lockdown δημιουργήθηκαν online tours στα οποία μπορούν να συμμετέχουν οι πελάτες διαμέσου της εφαρμογής Zoom. Έτσι ώστε οι τουρίστες να έρθουν “μαζί” στο ποδήλατο και να δουν όμορφες εικόνες της Αθήνας, εφόσον δεν μπορούν να έρθουν, προς το παρόν, οι ίδιοι.

 

Φέρνει και κάτι θετικό η κρίση του Κορωνοϊού; 

Για πρώτη φορά έχουν χρόνο να αξιολογήσουν τι κάνουν. Το Let’s meet in Athens βλέπει αυξανόμενο ενθουσιασμό για ποδηλασία ανάμεσα στους ντόπιους. Για να προωθηθεί η ποδηλασία στην Αθήνα, θέλουν να πάρουν πρωτοβουλίες μετά το lockdown. Σκέφτονται να δανείσουν δωρεάν ποδήλατα για events στους ντόπιους που δεν έχουν οι ίδιοι ποδήλατο.
Δεν θα ήταν υπέροχο αν μπορούν να μετατρέψουν την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη σε πραγματικά φιλικές πόλεις για ποδηλάτες;

H Monique προσπαθεί – και τα καταφέρνει – να κάνει την Αθήνα πιο φιλική στο ποδήλατο!