Skip to content
Home » Στην Αθηνα οι εμπειρογνωμονες της IBM

Στην Αθηνα οι εμπειρογνωμονες της IBM

  • CFC 

Πρώτη συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη και τους φορείς της πόλης.

ibmΤα στελέχη της εταιρίας IBM που έφτασαν στην Αθήνα, υποδέχθηκε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία, μετά τη σημαντική διάκριση της Αθήνας να επιλεγεί στις 16 πόλεις παγκοσμίως, στις οποίες η εταιρία θα προσφέρει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες για την αρτιότερη λειτουργία τους.

Μέσω του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΙΒΜ, Smarter Cities Challenge (@CitiesChallenge), η Αθήνα, η οποία επελέγη μεταξύ 100 πόλεων σε όλο τον κόσμο, θα λαμβάνει δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες, η εμπορική αξία των οποίων υπολογίζεται σε περίπου 500 χιλιάδες δολάρια.

Η ομάδα της ΙΒΜ βρίσκεται στην Αθήνα από χθες και επί 3 εβδομάδες θα συνεργαστεί με τα στελέχη του δήμου Αθηναίων και τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την αποτελεσματικότερη  διαχείριση της κυκλοφοριακού συστήματος της πόλης αξιοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες και βέλτιστες πρακτικές. H πρώτη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους εμπλεκόμενους φορείς, (στελέχη δήμου Αθηναίων, εκπρόσωποι υπουργείων, αστυνομικές αρχές, παραγωγικοί φορείς της πόλης, κοινωνία πολιτών κά), παρουσία της ομάδας της ΙΒΜ, είχε ως στόχο την ενημέρωσή τους σε ό, τι αφορά την εμβέλεια και το στόχο της μελέτης, καθώς και για να ζητηθεί η συνδρομή τους ως προς τη συλλογή των απαραίτητων δεδομένων, αλλά και απόψεων, για μια εμπεριστατωμένη και συνολική προσέγγιση του εν λόγω ζητήματος.
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΙΒΜ Smarter Cities Challenge, μετά από μια εντατική προετοιμασία, η ομάδα της ΙΒΜ, η οποία απαρτίζεται από έξι εξειδικευμένους συμβούλους, θα παραμείνει στην πόλη για τρεις εβδομάδες εργαζόμενη στενά με τα στελέχη του δήμου, αναλύοντας δεδομένα σχετικά με το κρίσιμο ζήτημα της κυκλοφοριακής διαχείρισης. Τις πρώτες ημέρες, τα μέλη της ομάδας πραγματοποιούν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτών, επιχειρήσεων και μη κερδοσκοπικών φορέων και με αυτό τον τρόπο αποκρυσταλλώνουν διάφορες οπτικές ως προς τις αιτίες και τις πιθανές λύσεις του προβλήματος που έχει θέσει ο δήμος Αθηναίων προς επίλυση, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές που έχουν εφαρμοστεί σε άλλες πόλεις ανά τον κόσμο.
Μετά το πέρας αυτής της σύνθετης, αλλά άκρως εποικοδομητικής διαδικασίας, η ομάδα της IBM θα μελετήσει το ζήτημα αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της από αντίστοιχες υλοποιήσεις στο εξωτερικό, αλλά και βέλτιστες πρακτικές παγκοσμίως, ώστε να παρουσιάσει στον δήμο Αθηναίων ολοκληρωμένες προτάσεις αντιμετώπισης του.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, καλωσορίζοντας τα στελέχη της IBM, τόνισε ότι: «Η διάκριση της Αθήνας από την IBM αποτελεί ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την πόλη της Αθήνας και η δημοτική αρχή της Αθήνας είναι αποφασισμένη να την αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό προς όφελος της λειτουργίας της και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της».
Ο δήμαρχος Αθηναίων, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Η επιλογή της Αθήνας, μέσα από μία σκληρή διεθνή δοκιμασία, δεν αποτελεί απλώς μία μεγάλη τιμή για την πρωτεύουσα, αλλά μία μεγάλη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην εξωστρέφεια της πόλης και τις διεθνείς συνεργασίες, γεγονός το οποίο αποδίδει αποτελέσματα, καθώς κορυφαίοι φορείς και οργανισμοί στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες αξιολογούν θετικά την προσπάθεια και σπεύδουν να την ενισχύσουν».      

Ο κ. Σπύρος Πουλίδας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΙΒΜ Ελλάδας & Κύπρου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διάκριση της Αθήνας καθώς επιλέχθηκε ανάμεσα από 100 πόλεις παγκοσμίως, οι οποίες υπέβαλαν στην ΙΒΜ σχετικά αιτήματα χρηματοδότησης συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε στη διάθεση του δήμου Αθηναίων την παγκόσμια τεχνογνωσία της ΙΒΜ, αξιοποιώντας βέλτιστες πρακτικές και έξυπνες τεχνολογίες για την επιτυχή διαχείριση της κυκλοφορίας στην πόλη της Αθήνας, με απώτερο σκοπό τον μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίο η πόλη συνεργάζεται με τους πολίτες, παρέχοντας υπηρεσίες που κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη και ποιοτικότερη». 

Το πρόγραμμα ΙΒΜ Smarter Cities Challenge έχει ήδη επιτύχει απτά αποτελέσματα. Μάλιστα, η ΙΒΜ έχει βοηθήσει δεκάδες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο να βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων τους. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ιστορικό και τις πολλές επιτυχίες του προγράμματος είναι διαθέσιμες στη διεύθυνση  www.smartercitieschallenge.org.

Για να παρακολουθήσετε όλες τις πρωτοβουλίες σε παγκόσμιο επίπεδο ΕΚΕ της IBM, μπορείτε να επισκεφθείτε το CitizenIBM blog στη διεύθυνση  www.citizenIBM.com, καθώς και στο Twitter (@citizenIBM). Για περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα ΕΚΕ της ΙΒΜ, παρακαλούμε επισκεφθείτε τη διεύθυνση:
www.ibm.com/ibm/responsibility

Πηγή: cityofathens.gr