Skip to content
Home » ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΝΟΙΞΗ 2017

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΕΣ ΒΟΛΤΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ – ΑΝΟΙΞΗ 2017

  • CFC 

Το δεύτερο μέρος του πρότζεκτ “Γειτονιές” του Cities For Cycling ξεκινά!

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Ο ΟΠΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ “ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΤΕ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ.

 

Η άνοιξη έρχεται και τι πιο καλό από μιά βόλτα στην πόλη με τα ποδήλατά μας. Ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” διοργανώνει μία σειρά από ποδηλατικές εκδηλώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες στις κοινότητες του Δήμου Αθηναίων.

Στόχος των εκδηλώσεων η δημιουργία μιας «ποδηλατικής βόλτας» σε κάθε μία από τις επτά δημοτικές κοινότητες της Αθήνας, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν οι κάτοικοι της περιοχής με τα ποδήλατά τους αλλά και κάτοικοι
άλλων περιοχών που θα ήθελαν να ανακαλύψουν την πόλη με το ποδήλατό τους.

Μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση ο Δήμος Αθηναίων – μέσω του ΟΠΑΝΔΑ – υποστηρίζει την ιδέα της χρήσης του ποδηλάτου στη γειτονιά και προτείνει στους πολίτες να δοκιμάσουν, έστω και για μια μέρα, να κινηθούν με το ποδήλατο στη γειτονιά τους.

Η πρώτη διαδρομή λαμβάνει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 28 Μαΐου στην 1η Δημοτική Κοινότητα.

 

Σημείο Συνάντησης: Πλατεία Δημαρχείου
Ώρα εκκίνησης: 11:00
Απόσταση: Περίπου 5 χλμ.

Περιγραφή:

Ξεκινάμε από την Πλατεία Δημαρχείου και συνεχίζουμε μέσω Γ. Σταύρου διασχίζοντας την Σταδίου. Παίρνουμε την Χαρ. Τρικούπη ως την Ακαδημίας και κάνουμε αριστερά στην Μαυρομιχάλη. Κάνουμε αριστερά στην Αραχώβης και στη συνέχεια ακολουθούμε τη Στουρνάρη. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση τον Άγιο Παύλο και στάση στην κεντρική πλατεία του Αγίου Παύλου. Από κει, επιστρέφουμε μέσω Πλατείας Καραϊσκάκη, Πειραιώς, Αθηνάς, στην Πλατεία Δημαρχείου.

Διάρκεια βόλτας περίπου 45 λεπτά.

Επόμενες Διοργανώσεις:

28 Μαΐου – 1η Δημοτική Κοινότητα
4 Ιουνίου – 2η Δημοτική Κοινότητα
11 Ιουνίου – 3η Δημοτική Κοινότητα
18 Ιουνίου – 4η Δημοτική Κοινότητα
25 Ιουνίου – 7η Δημοτική Κοινότητα
2 Ιουλίου – 5η Δημοτική Κοινότητα

Σας περιμένουμε όλους εκεί!