Skip to content
Home » ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

  • CFC 

cda

Η καλύτερη κατανόηση των πλεονεκτημάτων και ωφελειών της χρήσης του ποδηλάτου βοηθά στη δημιουργία ενός περισσότερο bike friendly κόσμου.

Το Δεκέμβριο του 2016, η European Cyclists’ Federation (ECF) κυκλοφόρησε τη μελέτη: ‘The EU Cycling Economy’.

Η μελέτη αυτή δείχνει πως η ανάπτυξη του ποδηλάτου αποφέρει ετησίως €513.8 δις στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη σημερινή Ευρώπη περίπου 655.000 άτομα εργάζονται στον τομέα του ποδηλάτου. Επιπροσθέτως, η ECF υποστηρίζει πως αν οι συνδυαστικές μεταφορές διπλασιαστούν, περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι όντως εντυπωσιακά και σίγουρα ανοίγουν το δρόμο για μεγαλύτερες επενδύσεις στον τομέα του ποδηλάτου όχι μόνο ως άθλημα αλλά και ως μέσο καθημερινών μετακινήσεων. Αποτελούν έναν αντικειμενικό μοχλό πίεσης για τους λαμβάνοντες σημαντικών πολιτικών αποφάσεων, υπέρ της υιοθέτησης ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου μέσου μεταφοράς.

Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι σήμερα, στρέφονται προς την καθημερινή χρήση του ποδηλάτου, κάτι το οποίο ευνοεί την αειφόρο ανάπτυξη και τη βιώσιμη κινητικότητα. Τα οφέλη πολλαπλά και ξεκάθαρα: μείωση ατμοσφαιρικής ρύπανσης, βελτίωση δημόσιας υγείας, αποσυμφόρηση αστικών κέντρων, δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, θετικό οικονομικό ευρωπαϊκό αντίκτυπο και άλλα.

Οι εργασίες για τη συλλογή μετρήσεων και στοιχείων συνεχίζονται καθημερινά σε πολλές χώρες της Ευρώπης με σκοπό την καλύτερη κατανόηση της προστιθέμενης αξίας της ποδηλασίας στην κοινωνικοοικονομική ευρωπαϊκή ανάπτυξη.

Πηγή: https://goo.gl/EbcfHq