PRESS

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2020

TIME FOR PLAN B – TIME FOR BICYCLE

Εκστρατεία για την Ανάπτυξη της Αστικής Ποδηλασίας
από τον ΜΚΟ Πόλεις για Ποδήλατο

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «Πόλεις για Ποδήλατο», επίσημο μέλος της European Cyclists Federation, με μεγάλη χαρά ανακοινώνει την απαρχή μιας Εκστρατείας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη της αστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα, για την επίτευξη ενός βιώσιμου τρόπου ζωής.

Η πρόσφατη πανδημία έκανε την ανθρωπότητα να βιώσει πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο απόηχός της αφήνει ήδη πολλές επιπτώσεις, στην κοινωνική συμπεριφορά, στις οικονομικές δυνατότητες του κόσμου, αλλά και στην αφύπνιση που πολλοί βιώνουν για τη ανάγκη διαφύλαξης του περιβάλλοντος, τώρα περισσότερο από ποτέ. Μια πολύ-επίπεδη αλλαγή στον τρόπο ζωής, μοιάζει όχι απλά σαν επιτακτική ανάγκη, αλλά σαν αυτονόητη εξέλιξη. Ήρθε η ώρα να φροντίζουμε περισσότερο για τον εαυτό μας, να μεριμνούμε πιο υπεύθυνα για τους γύρω μας και να συμβάλλουμε έμπρακτα σε ένα πιο βιώσιμο μοντέλο διαβίωσης. Ήρθε η ώρα, να πάρουμε το ποδήλατο.

#timeforplanB

Το ποδήλατο είναι το “PLAN B” στην σύγχρονη καθημερινότητα, για να πετύχουμε ένα βιώσιμο τρόπο ζωής. Χρησιμοποιώντας το ως μέσο μετακίνησης, κρατάμε τις αναγκαίες αποστάσεις ασφαλείας για εμάς και τους γύρω μας, εξοικονομούμε χρήματα χωρίς κατανάλωση καυσίμων, βελτιώνουμε τη φυσική μας κατάσταση και φροντίζουμε για το περιβάλλον μειώνοντας τις εκπομπές ρύπων. Κι όλα αυτά, τα επιτυγχάνουμε κάνοντας κάτι τόσο απλό και τόσο γνώριμο, ασφαλές και διασκεδαστικό. Τα επιτυγχάνουμε, παίρνοντας απλά το ποδήλατο.

Η Εκστρατεία Time for Plan B περιλαμβάνει μία σειρά επιμέρους δράσεων που απευθύνονται σε διαφορετικές μερίδες κοινού: 

• Πολίτες

• Επιχειρήσεις 

• Εκπαιδευτικά ιδρύματα καθώς και 

• Δήμους και Περιφέρειες

Στόχοι της Εκστρατείας Time for Plan B είναι:

• Η ενημέρωση των πολιτών για τα οφέλη της αστικής ποδηλασίας και η δημιουργία πολλαπλών κινήτρων για τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης.

• Η έμπρακτη συμμετοχή των επιχειρήσεων για τη δημιουργία υποδομών που ενισχύουν τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσο μετακίνησης των υπαλλήλων τους, μέσω της ευρωπαϊκής πιστοποίησης Cycle Friendly Employer (CFE).

• Η άρτια εκπαίδευση της νέας γενιάς για τη σωστή χρήση του ποδηλάτου, όχι μόνο ως μέσο άθλησης και ψυχαγωγίας αλλά και ως μελλοντικό μέσο μετακίνησης.

• Η συνεργασία με Δήμους και Περιφέρειες για την δημιουργία προγραμμάτων που ενισχύουν την αστική ποδηλασία.

Η Εκστρατεία Time for Plan B κάνει το ξεκίνημά της το καλοκαίρι του 2020 με ένα διετή ορίζοντα δράσεων που θα υλοποιηθούν, τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα όσο και σε μικρότερες πόλεις της περιφέρειας. Το αναλυτικό πρόγραμμα των κύριων δράσεων του Time for Plan B αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στον Ιούλιο 2020, το οποίο θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέες συμπληρωματικές δράσεις σε όλη την Ελλάδα.

Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το ποδήλατο μέσο αστικής μετακίνησης. Είναι η φυσική εξέλιξη για ένα πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. 

 

TIME FOR PLAN B – TIME FOR BICYCLE

#timeforplanB

http://citiesforcycling.gr/

https://www.instagram.com/cities_for_cycling/

https://www.facebook.com/citiesforcycling/

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε:
Cities for Cycling, τηλ. 210 2016500, email: info@citiesforcycling.gr 

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΚΟ «ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»
O μη κερδοσκοπικός οργανισμός “ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ” ιδρύθηκε το 2013 με στόχο την προώθηση του ποδηλάτου στην Ελλάδα και τη δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών σχετικά με το ποδήλατο, ανάμεσα στις ελληνικές και τις Ευρωπαϊκές πόλεις.

Στόχος του οργανισμού είναι η προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας στην Ελλάδα, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος, η ανάπτυξη της οικονομίας και η γενικότερη ενδυνάμωση της αισθητικής των ελληνικών πόλεων.

Ως επίσημο  μέλος της European Cyclists’ Federation, διαθέτει τα κατάλληλα μέσα για να επιτύχει τους στόχους του, ανάμεσά τους υψηλή τεχνογνωσία, εξειδικευμένους συνεργάτες και διεθνείς συνεργασίες.
Αποτελεί αντιπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Πιστοποίησης CYCLE FRIENDLY EMPLOYER και είναι ο Εθνικός Συντονιστής του EUROVELO για την Ελλάδα.