Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

Ανάπτυξη του Eurovelo στην Ελλάδα

Ο ποδηλατικός τουρισμός αποτελεί ένα εξαιρετικά “καυτό” θέμα σήμερα στην Ευρώπη. Εκατομμύρια πολίτες επιλέγουν το ποδήλατο για τις διακοπές τους, είτε αποκλειστικά ως μέσο μετακίνησης ή ως μέσο αναψυχής στη διάρκεια των διακοπών αυτών.

Για τις μετακινήσεις τους αυτές, έχουν ανάγκη από ασφαλείς, καλά σηματοδοτημένες διαδρομές και προτάσεις διαφορετικές, ανάλογα με τις δυνατότητες και το στυλ των διακοπών που επιθυμούν.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή βρίσκεται εντελώς “εκτός” παιχνιδιού καθώς οι τρεις χαρακτηρισμένες διαδρομές που διασχίζουν τη χώρα, βρίσκονται μόνο σε επίπεδο αρχικού σχεδιασμού.
Η εμπλοκή του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο” ως National Eurovelo Coordinator (Εθνικού Συντονιστή του Eurovelo στην Ελλάδα) έχει ως στόχο την ύπαρξη ενός σημείου αναφοράς και συενργασίας, ανάμεσα στους φορείς, τις υπηρεσίες και τους πολίτες που εμπλέκονται με τον ποδηλατικό τουρισμό στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι να δώσουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία αλλά και την υποστήριξη που απαιτείται ώστε να γίνει κατανοητή η δυναμική του Eurovelo στην Ελλάδα και να τεθούν οι βάσεις για την ανάπτυξή του.

Aς δουλέψουμε το επόμενο project μαζί!

Τηλέφωνο

(0030) 210 2016500

e-mail

info@citiesforcycling.gr

Διεύθυνση

Ψυχάρη 45, Αθήνα

Ακολουθήστε μας