Skip to content
Home » Βολτα στον ποδηλατοδρομο της Αθηνας

Βολτα στον ποδηλατοδρομο της Αθηνας

  • CFC 

skirt

Το πιο ζεστό Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων το 6ο Αthens Bike Festival και η ατμόσφαιρα όντως ήταν πιο θερμή γύρω από το Γκάζι…

Από τη Μαρία Καρδασιλάρη


Για αρχή, γιατί για λίγο ξεχαστήκαμε βλέποντας τα νέα μοντέλα – είτε σε ποδήλατα είτε σε αξεσουάρ αλλά και γιατί το Σάββατο το απόγευμα, για τρίτη χρονιά, περισσότερες απο 300 γυναίκες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης για την καθιερωμένη βόλτα του Skirt Ride.

Φέτος, η πορεία της διαδρομής μας ήταν ο νέος ποδηλατόδρομος που ξεκινά από το Γκάζι και καταλήγει στην παραλία.
Οι εξαιρετικά κομψές κυρίες που βρέθηκαν μαζί μας ανακάλυψαν τον ποδηλατόδρομο, τουλάχιστον μέχρι εκεί που έχουν ολοκληρωθεί τα έργα του, και ποδηλάτησαν παράλληλα με αυτά ώστε να δουν την εξέλιξή τους.
Ο ποδηλατόδρομος αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για τη πόλη και μια ουσιαστική προσπάθεια να γίνει πιο φιλική στους πολίτες της – είτε αυτοί είναι ποδηλάτες είτε πεζοί και για αυτό τον λόγο τον επιλέξαμε σαν φετινή διαδρομή.

Η διαδρομή ήταν τόσο όμορφη που καθώς γυρνούσα κάθε φορά να κοιτάξω τα κορίτσια το μόνο που έβλεπα ήταν χαμόγελα. Χρώματα, όμορφα φορέματα, στολισμένα ποδήλατα, καπέλα και κορδέλες. Σίγουρα όλες μας χαρήκαμε τη διακριτική παρουσία κάποιων κυρίων, νέων και πιο ώριμων, που συνόδευσαν την βόλτα.
Κατά την επιστροφή μας στη Τεχνόπολη μάς περίμενε ένα δροσερό κρασί για όλες μας, δίπλα στο περίπτερο του Skirt Ride. Αν δεν προλάβατε να το γευτείτε ή δεν παραμείνατε στον χώρο μας μετά την βόλτα, αναζητήστε περισσότερα στο διαδίκτυο για τις γεύσεις του κρασιού Bijoux από το Κτήμα Χρυσοχόου.
Έτσι, για να δείτε τι χάσατε…

Αυτή την φορά η βόλτα μας είχε κι έναν μουσικό υποστηρικτή, τoν Pepper 96,6 – ο οποίος ήταν και χορηγός επικοινωνίας μας. Ο ίδιος ο διευθυντής του σταθμού, ο Γιώργος Μουχταρίδης, έκανε τη βόλτα και μάλιστα τον είδαμε σε αρκετά σημεία να κλείνει το δρόμο στα αυτοκίνητα διευκολύνοντας την πορεία της βόλτας! Ο Pepper 96.6 βοήθησε σημαντικά στο να φτάσει η πληροφορία μας σε όλη την πόλη και συνέχισε όλο το τριήμερο να μας χαρίζει τις προσεχτικά επιλεγμένες μελωδίες του.

Στο περίπτερο του Skirt Ride φέτος φιλοξενήθηκαν τα ποδηλατικά κοσμήματα του studio IK, φτιαγμένα όλα στο χέρι, καθαρό ασήμι 925 και εμπνευσμένα από το ποδήλατο!

Mε έχουν ρωτήσει πολλοί και πολλές για ποιον λόγο να υπάρχει μία ποδηλατοβόλτα ειδικά για κορίτσια ή ένα blog μόνο για κορίτσια και ποδήλατο.

Τα πράγματα είναι απλά.
Μας αρέσει να δίνουμε κίνητρα να ομορφαίνει η πόλη μας. Αν περισσότερες γυναίκες κάνουν ποδήλατο σε αστικό περιβάλλον και χρησιμοποιούν το ποδήλατό τους ως μέσο μετακίνησης και όχι ως μέσο άσκησης – χωρίς το ένα να αποκλείει το άλλο – τότε ένα όμορφο καθημερινό μήνυμα αλλαγής περνιέται.
Με φουστάνια, φορέματα, σικ παντελόνια και τσάντες. Ποδήλατο δεν είναι λίκρα και αθλητικά. Ποδήλατο είμαστε εμείς οι ίδιες στην πόλη μας.
H βόλτα μας και το blog μας είναι αυτή ακριβώς η αναφορά στην κομψή καθημερινότητα, όπως μπορεί να εκφραστεί μέσα από το ποδήλατο. Μήπως ανυπομονείτε, λοιπόν, κι εσείς όπως κι εγώ για την επόμενη βόλτα μας;