Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » Δράσεις με ποδήλατο σε 19 Ελληνικές πόλεις

Δράσεις με ποδήλατο σε 19 Ελληνικές πόλεις

  • admin 

Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη

Τα My market και η ΚΕΔΕ μας προσκαλούν σε ποδηλατικές δράσεις σε 19 ελληνικές πόλεις

Το δίκτυο My Market, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του για την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου στις Ελληνικές πόλεις, υλοποιεί σειρά εκδηλώσεων με θέμα – τι άλλο; – το ποδήλατο.
Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται με τη συνεργασία και την υποστήριξη της Κεντιρκής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και φυσικά την φιλοξενία και την υποστήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε πόλη.

Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι να αυξηθεί το ενδιαφέρον για το ποδήλατο, να λυθούν απλές, καθημερινές απορίες που έχουν να κάνουν με την επιλογή ποδηλάτου, με την ασφάλεια στις πόλεις αλλά και την ευαισθητοποίηση του κοινού προς το ποδήλατο.

Ειδικά για τους “μικρούς ποδηλάτες”, θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών η δράση “Δίπλωμα ποδηλάτου”, στο πλαίσιο της οποίας οι μικροί ποδηλάτες – παιδιά 4ης έως 6ης δημοτικού – πραγματοποιούν κάποιες βασικές δοκιμασίες και εξετάζονται στις γνώσεις τους για απλά θέματα σχετικά με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους και πιο σημαντικό δίπλωμα – το Δίπλωμα Ποδηλάτου!
Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια, με στόχο την ευαισθητοποίηση παιδιών αλλά και ενηλίκων σε θέματα ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς.

Οι πρώτες πόλεις που θα φιλοξενήσουν το πρόγραμμα είναι:

  • Τρίκαλα, στις 7 Ιουνίου 2021, στην Κεντρική Πλατεία
  • Καρδίτσα, στις 8 Ιουνίου 2021, στην Πλατεία εμπρός από το Παυσίλυπο
  • Λάρισα, στις 9 Ιουνίου 2021, στην Πλατεία Ταχυδρομείου
  • Βόλος, στις 10 Ιουνίου 2021, στον πεζόδρομο του Αγ. Νικολάου (στον Αγ. Νικόλαο)

 

πόλη με ποδήλατα όμορφη πόλη

Η κεντρική αφίσα της εκδήλωσης

Πιο αναλυτικά οι ενέργειες που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική!
Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2. Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;
Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας – και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

 

πόλη με ποδήλατα όμορφη πόλη

Το δίπλωμα ποδηλάτου που θα απονεμηθεί στα παιδιά!

Ωράριο:

Η δράση “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη” θα πραγματοποιηθεί, από τις 11:00 το πρωί ως τις 21:00 το βράδυ.

Μπορείτε να ελέγξετε δωρεάν το ποδήλατό σας και να μιλήσετε για ποδήλατο!
Φέρτε τα παιδιά, με τα ποδήλατά τους, και δώστε τους τη χαρά να συμμετάσχουν στη δράση  και να πάρουν μέρος στις απαραίτητες δοκιμασίες προκειμένου να αποκτήσουν το πρώτο τους “Δίπλωμα Ποδηλάτου”.

Παράλληλα μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.

Την ενέργεια υλοποιούν συνεργάτες του οργανισμού “Πόλεις για Ποδήλατο”, με τη συνεργασία και την τεχνογνωσία της European Cyclists Federation.