Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ MedCycleTour – EUROVELO 8

ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ MedCycleTour – EUROVELO 8

  • admin 

ev8

Η μεσογειακή διαδρομή EuroVelo 8 έχει ως στόχο να συνδέσει την περιοχή της Μεσογείου, από την Ισπανική Κάντιθ έως την Κύπρο με μία ποδηλατική διαδρομή υψηλής ποιότητας και μεγάλης απόστασης. Αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού δικτύου ποδηλατικών διαδρομών EuroVelo, οι οποίες χρησιμοποιούνται από ντόπιους  και τουρίστες για τις καθημερινές τους μετακινήσεις και όχι μόνο.

Το έργο MedCycleTour βασίζεται στη Eurovelo 8 και έχει ως στόχο την ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή της Μεσογείου μέσω της δημιουργίας διακρατικών εργαλείων και συνεργασιών για την προσέλκυση επισκεπτών. Χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Mediterranen, το οποίο έχει προϋπολογισμό άνω των €2.500.000.

Πιο συγκεκριμένα, συμβάλει στην ανάπτυξη της EuroVelo 8 με την ανταλλαγή ορθών πρακτικών, την καλύτερη αποτύπωση των υφιστάμενων διαδρομών, την ανάπτυξη περιφερειακών και διακρατικών σχεδίων δράσης, την προετοιμασία και τη δημοσίευση προωθητικού υλικού που σχετίζεται με τη EuroVelo 8. Επίσης με την υλοποίηση πιλοτικών έργων όπως σήμανση, συστήματα παρακολούθησης για τον υπολογισμό της χρήσης και του οικονομικού αντίκτυπου της διαδρομής, εργαλείων προώθησης (web sites, phone apps) και άλλα.

 Το ευρωπαϊκό δίκτυο ποδηλατικών διαδρομών Eurovelo είναι ένα τέλειο εργαλείο για την αύξηση του ποδηλατικού τουρισμού στην Ευρώπη, αλλά και για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των κατοίκων κάθε περιοχής με τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών, την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση των τοπικών και περιφερειακών διαδρομών.

Adam Bodor, Διευθυντής για την Υπεράσπιση και EuroVelo, Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδηλατών (ECF)

2016_EuroVeloMap_Original_907x1024-907x1024

Επιπλέον, η EuroVelo 8 είναι ένα εμβληματικό έργο, διότι με την ολοκλήρωσή της έχει εκτιμηθεί πως ο οικονομικός αντίκτυπός της θα είναι € 3,8 εκατομμύρια ανά έτος για τη δημιουργία επιχειρηματικών ευκαιριών και θέσεων εργασίας. (200 εκατομμύρια ημερήσιες διαδρομές και 2,3 εκατομμύρια ποδηλατικές διανυκτερεύσεις κατά μήκος της διαδρομής)

Σύμφωνα με μια μελέτη που ανατέθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο ποδηλατικός τουρισμός συμβάλλει ήδη ετησίως πάνω από € 43 δισεκατομμύρια στην ευρωπαϊκή οικονομία και στη δημιουργία πάνω από 450.000 θέσεων εργασίας στην Ευρώπη.

Σύμπραξη του έργου:

Με πρώτη την Υπηρεσία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Ανάπτυξης της κυβέρνηση της Ανδαλουσίας (Ισπανία), το έργο έχει 10 εταίρους από 7 χώρες: Ευρωπαϊκή Ποδηλατική Ομοσπονδία (Βέλγιο), Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (Κύπρος), Alpes Maritimes (Γαλλία), Περιοχή Καταλονίας (Ισπανία), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Ελλάδα), Friuli Venezia Giulia (Ιταλία), επαρχία της Mantova (Ιταλία), Κέντρο Περιφερειακής Ανάπτυξης Koper (Σλοβενία), Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού Κροατίας (Κροατία) και το Cluster για την Κοινωνική Καινοτομία και Ανάπτυξη (Κροατία).

Το έργο περιλαμβάνει επίσης 8 συνεργάτες: Περιφέρεια της Λιγουρίας, Δημοτικό Συμβούλιο της Μάντοβα, Περιφέρεια Emilia-Romagna, επαρχία της Ferrara, Ιταλικό Εθνικό Συμβούλιο Τουρισμού, Girona Greenways Consortium, Περιφέρεια Βένετο και επαρχίας της Μάλαγα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το EuroVelo, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eurovelo.com

Πηγή: https://goo.gl/fPknN8