Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » ΕΣΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ 1,5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ;

ΕΣΥ ΘΑ ΕΔΙΝΕΣ 1,5 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ;

  • admin 

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία ενός φιλόδοξου ποδηλατοδρόμου, ο οποίος θα επιπλέει στον Τάμεση ποταμό και του οποίου η κατασκευή θα ξεπεράσει το κόστος των 600 εκατομμυρίων λιρών.

t1a

Ο ποδηλατοδρόμος με όνομα ”Thames Deckway” θα εκτείνεται για 12 χιλιόμετρα κατά μήκος του Τάμεση στο Λονδίνο, ανάμεσα στις περιοχές Battersea και Canary Wharf.

Σχεδιάστηκε από την καλλιτέχνη Anna Hill και τον αρχιτέκτονα David Nixon (River Cycleway Consortium).

Ένας εκπρόσωπος της κοινοπραξίας δήλωσε ότι το Λονδίνο χρειάζεται να “σκεφτεί έξω από το κουτί” για την επίλυση των κυκλοφοριακών και περιβαλλοντικών προβλημάτων του.

Οι ποδηλάτες θα χρεώνονται για μια διαδρομή το ποσό των £ 1,50 για να χρησιμοποιούν τον ποδηλατοδρόμο, ο οποίος θα προσφέρει ”ράμπες αποβίβασης” σε διάφορα σημεία του μονοπατιού, με τις οποίες θα προσφέρεται πρόσβαση σε αρκετούς δρόμους. Παράλληλα οι ποδηλάτες στο μονοπάτι θα συναντούν μια σειρά από σημεία για να κάνουν στάση, όπως και περίπτερα για αναψυκτικά και καφέ.

Η κοινοπραξία αναζητάει επιπλέον χρηματοδότηση για μια πιο λεπτομερή μελέτη για τη σκοπιμότητα του ποδηλατοδρόμου, αλλά υποστηρίζει ότι, εάν συμφωνηθεί η έναρξη της κατασκευής του, θα μπορούσε να ολοκληρωθεί εντός δύο ετών.

Το κόστος θα είναι 12 φορές μεγαλύτερο από το ποσό των  47.000.000£ που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο που πρότεινε το ”Transport for London” τον περασμένο μήνα για την κατασκευή δύο ποδηλατικών λεωφόρων  και δημιουργεί συνεχόμενους κυκλικούς ποδηλατοδρόμους μήκους 28 χιλιομέτρων.

ΠΗΓΗ http://www.standard.co.uk/news/london/first-look-at-artists-600m-plan-for-floating-cycle-path-on-the-river-thames-9779298.html