Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » ΠΕΜΠΤΟ ΑΤΗENS BIKE FESTIVAL

ΠΕΜΠΤΟ ΑΤΗENS BIKE FESTIVAL

  • admin 

pixelplus_LARGE_t_2_18207_type90165Για 5η συνεχομενη χρονια η Αθηνα εκανε ποδηλατο – ασταματητα. 

Περισσότερους από 34.000 επισκέπτες κατέγραψαν οι μετρητές της Γαλλικής εταιρείας ECO- Counter η οποία αντιπροσωπεύεται από την Body & Mind, αριθμός που επιβεβαιώνει το μεγάλο ενδιαφέρον για το ποδήλατο και καταδεικνύει την τεράστια δυναμική του, τόσο ως μέσου αναψυχής και άσκησης όσο και ως μέσου αστικής μετακίνησης από ένα κοινό το οποίο είναι διαρκώς αυξανόμενο.

Περισσότεροι από εξήντα εκθέτες παρουσίασαν τα μοντέλα που θα δούμε στην αγορά του ποδηλάτου από τις αρχές του 2015 αλλά και αξεσουάρ και εξοπλισμό, ενώ δεν έλειψαν και εταιρείες παροχής υπηρεσιών που αφορούν στο ποδήλατο.

pixelplus_LARGE_t_2_18204_type90165

Το τριήμερο συμπλήρωσαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και ομιλίες ανάμεσα στις οποίες αξίζει να αναφέρουμε την εκδήλωση για τις εμπειρίες αστικών αναπλάσεων, του Ιδρύματος Ωνάση, με πρωτοβουλία του Rethink Athens. Σε αυτήν παρουσιάστηκαν παραδείγματα αστικών αναπλάσεων σε Νέα Υόρκη, Παρίσι και Βιέννη, από Έλληνες και ξένους ομιλητές ανάμεσά τους το γαλλικό αρχιτεκτονικό γραφείο που επιμελήθηκε τη μελέτη της Πλατείας Δημοκρατίας στο Παρίσι αλλά και το Ολλανδικό που συμμετείχε στην ανάπλαση του κεντρικού δρόμου της Βιέννης. Στην ιδία εκδήλωση, ο καθηγητής κ. Τουρνικιώτης αναφέρθηκε στις αναπλάσεις στην Times Square στη Νέα Υόρκη και ο καθηγητής κ. Βλαστός στις αναπλάσεις στις σύγχρονες πόλεις.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον είχε επίσης η εκδήλωση “Το ποδήλατο τροχός στην ανάπτυξη”, όπου παρουσιάστηκαν οι περιπτώσεις νέων επιχειρηματιών που επέλεξαν το ποδήλατο για να ξεκινήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

pixelplus_LARGE_t_2_18205Ξεχώρισε επίσης το ιδιαίτερα ενδιαφέρον Workshop με θέμα “Ποδηλατώντας με ασφάλεια στην πόλη μου”, επίσης με τη φροντίδα και την υποστήριξη του Rethink Athens, ενώ τα παιχνίδια για τα παιδιά στην πλατεία εκδηλώσεων συγκέντρωσαν περισσότερες από 580 συμμετοχές.

Στο χώρο των προϊόντων που παρουσιάστηκαν τώρα, το ενδιαφέρον “έκλεψαν” τα test bikes με την ηλεκτρονική XTR Di2 καθώς ήταν η πρώτη φορά που παρουσιάστηκε στη χώρα μας, ταυτόχρονα με τις εκθέσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

pixelplus_LARGE_t_2_18208Τα ποδήλατα με ηλεκτρική υποβοήθηση τόσο για την πόλη όσο και το βουνό κίνησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών ενώ οι κορυφαίες κούρσες της Scott, Pinarello, Fondriest, Bianchi, Merckx, Willier, Cervelo, Cipollini, Cannondale, Merida, Focus, GT, Time έκαναν πολλούς από τους χιλιάδες επισκέπτες να ξεκινήσουν από τώρα τη λίστα τους για τον… Άγιο Βασίλη. Ειδικά για τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν θα αναφερθούμε σε ειδικό άρθρο που ήδη ετοιμάζουν οι συντάκτες μας.

Επιστρέφοντας στις εκδηλώσεις, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στους Dirt Riders, τους “φίλους” μας πλέον εξαιρετικούς γερμανούς αναβάτες, που βρέθηκαν κοντά μας για τέταρτη συνεχή χρονιά αλλά και στο Pumptrack Challenge που πλέον έχει αρχίσει να συγκεντρώνει το δικό του κοινό.

pixelplus_LARGE_t_2_18206

Ήδη τα σχέδια για το Athens Bike Festival 2015 έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνονται για ένα 6ο Bike Festival που θέλουμε να σας μείνει αξέχαστο!

 

Ως τότε, κάντε ποδήλατο! Κάνει καλό!

 

Το 5ο Αthens Bike Festival σε αριθμούς:

60 εκθέτες

Περισσότερα από 250 brands

34.000 επισκέπτες 

350 καλοντυμένες κυρίες με ποδήλατο

25 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό

85 εργαζόμενοι

1 εξαιρετικός παρουσιαστής

5 τρελαμένοι γερμανοί riders

1 Dj

1 Ραδιόφωνο να κάνει ζωντανά εκπομπή – φυσικά ο Pepper 96.6

2 φιλανθρωπικές διοργανώσεις

1 διαγωνισμός με φωτογραφίες από την Subaru

1 διαγωνισμός από την Gatsoulis Bikes

1 διαγωνισμός με κλήρωση 3 ποδηλάτων από την Tsirikos Bikes

1 διαγωνισμός από τη Lucozade

2500 ποδήλατα στο Parking

1 κουρέας με ποδήλατο για τις ανάγκες των επισκεπτών…

Και… ατέλειωτη διασκέδαση!