Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ: ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

  • admin 

xcz

Απαντήστε στο ερωτηματολόγιο και βοηθήστε στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου.

Μια ερευνα του Δημου Αθηναιων με στόχο την αναπτυξη του ποδηλατου στην Αθηνα.

Η ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου δεν είναι κάτι που γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη – στο Άμστερνταμ και την Κοπεγχάγη που όλοι θαυμάζουμε πήρε 30 χρόνια ενώ στο Λονδίνο πάνω από 10 για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.

Στην Ελλάδα των συνεχών αλλαγών και της κρίσης, είναι δύσκολο να εργάζεται κάποιος με πλάνο δεκαετίας αλλά φαίνεται πως κάτι αλλάζει στο Δήμο της Αθήνας, καθώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, έχει ήδη ξεκινήσει η  προσπάθεια για τη δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Αθηναίων επεξεργάζεται, με ταχείς ρυθμούς, ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη. Με στόχο τις υποδομές από τη μία αλλά και την θετική εικόνα για το ποδήλατο από την άλλη, οι αρμόδιες υπηρεσίες και συνεργάτες του Δήμου της Αθήνας, εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο το ποδήλατο να αποκτήσει το χώρο του στην πόλη.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού των παραπάνω ενεργειών, έχει δημιουργηθεί ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να σχηματιστεί ολοκληρωμένη εικόνα για τις συνήθειες αλλά και τις ανάγκες των πολιτών, σχετικά με το ποδήλατο.

Ερωτήσεις που θα επιτρέψουν στην επιστημονική ομάδα που υποστηρίζει το σχεδιασμό να συγκεντρώσει στοιχεία που αφορούν την άποψη των πολιτών για τις ήδη υπάρχουσες υποδομές – βασικά το νότιο τμήμα του ποδηλατοδρόμου της Αθήνας (Φάληρο – Κέντρο) – αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χρήστης ποδηλάτου στο δρόμο καθημερινά.

Η απάντηση του ερωτηματολογίου από όσο δυνατόν περισσότερους ενδιαφερόμενους, θα επιτρέψει στην ομάδα εργασίας να σχηματίσει την ακριβέστερη δυνατή εικόνα και να βγάλει ουσιαστικά συμπεράσματα για τα επόμενα βήματα.

Οι ενέργειες του Δήμου της Αθήνας – σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε περισσότερα – έχουν ως στόχο από τη μια να διευκολύνουν την καθημερινότητα όσων ήδη επιλέγουν ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους αλλά και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις εκείνες που θα επιτρέψουν σε μεγαλύτερο αριθμό πολιτών να χρησιμοποιούν ποδήλατο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που θα βρείτε στο link – δεν απαιτεί κάποια προσωπικά στοιχεία παρά μόνο τα δεδομένα που αφορούν στις ποδηλατικές σας συνήθειες – προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες εκείνες πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη λήψη των σωστών αποφάσεων.

Συμμετοχή στην έρευνα.