Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ CFC ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ CFC ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

  • admin 

 

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τους JASPERS (EC, EIB, EBRD) διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο για τους εμπλεκόμενους φορείς στην Ελλάδα στις 1 και 2 Φεβρουαρίου 2017.  Στους Jaspers έχει αναθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (DG REGIO & DG MOVE), την εκπαίδευση και ενημέρωση εξειδικευμένων στελεχών και υπεύθυνων λήψης αποφάσεων σε τοπικό και εθνικό επίπεδο για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

Το σεμινάριο περιελάμβανε εισηγήσεις και εκπαίδευση σε μικρές ομάδες εργασίας, με τους συμμετέχοντες να εμπλέκονται βιωματικά στα στάδια εκπόνησης ενός ΣΒΑΚ μελετώντας την πόλη «AnyTown». Με τη μελέτη περίπτωσης δόθηκε η δυνατότητα κατανόησης του πλήρους εύρους των προκλήσεων και των προτάσεων επίλυσης στον τομέα της αστικής κινητικότητας.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η παρουσίαση των διαδικασιών σχεδιασμού κατά την εκπόνησητων ΣΒΑΚ, ως προς τις μεταφορικές υποδομές, το χωρικό σχεδιασμό, τους πόρους, και τη συμμετοχή του κοινού. Το μέλος του CFC Δρ. Ευθύμιος Μπακογιάννης εκπροσώπησε το Σύλλογο Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, ο οποίος έχει εκδώσει και οδηγίες για τα ΣΒΑΚ.

Περισσότερα για τα σεμινάρια και το σχετικό υλικό που διανεμήθηκε μπορείτε να βρείτε στο  http://www.bakogiannis.eu/el/