Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » Mάιος: Μήνας ποδηλάτου στην Αθήνα

Mάιος: Μήνας ποδηλάτου στην Αθήνα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο οργανισμός “Πόλεις για Ποδήλατο” γιορτάζει τον Μήνα Ποδηλάτου στην Αθήνα!

Ο Μάιος είναι ένας ιδανικός μήνας για ποδηλασία – όπως και όλοι οι άλλοι μήνες… – και στο πλαίσιο του “Athens City Festival”, o MKO “Πόλεις για Ποδήλατο” πρότεινε τέσσερα σαββατοκύριακα γεμάτα ποδήλατο στην Αθήνα!
Τα πρωινά του Σαββάτου, οι διαδρομές είχαν έναν πολιτιστικό θεματικό χαρακτήρα, με επισκέψεις σε γκαλερί και μουσεία στην Αθήνα – φυσικά, με το ποδήλατο.

Επίσκεψη στις γκαλερί Ρεβέκα Καμχή, Αντωνοπούλου και The Breeder αλλά και στο Επιγραφικό Μουσείο, το Μουσείο Αγγελικής Χατζημιχάλη, το πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη και την Τεχνόπολη, μεταξύ άλλων, έδωσαν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανακαλύψουν γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς χώρους πολιτισμού της Αθήνας.

Για τις Κυριακές, η ιδέα ήταν να εξερευνήσουν οι συμμετέχοντες την πόλη μέσω δευτερευόντων δρόμων. Από το χαρακτηριστικό «Κολιάτσου – Παγκράτι» ως το «Αθήνα πόλη ιστορική» όλες οι διαδρομές είχαν διττό στόχο: από τη μια να επιτρέψουν στους συμμετέχοντες – έλληνες και ξένους – να ανακαλύψουν την «ποδηλατική» πλευρά της Αθήνας και από την άλλη να γνωρίσουν γειτονιές, πλατείες αλλά και διαδρομές στην πόλη.

Και ναι, όσο παράξενο κι αν ακούγεται για όσους δεν το κάνου, η Αθήνα μπορεί να είναι μια εκπληκτική πόλη για ποδήλατο, ακριβώς επειδή έχει ένα εκτεταμένο δίκτυο δευτερευουσών οδών όπου η κυκλοφορία αυτοκινήτων είναι περιορισμένη και οι ταχύτητες είναι χαμηλές.

Αυτές οι οδοί διατρέχουν γειτονιές και μας επιτρέπουν να ανακαλύψουμε μικρές πλατείες, όμορφα σπίτια και την ιστορία της πόλης.
Ο Μήνας Ποδηλάτου στην Αθήνα κορυφώθηκε την τελευταία Κυριακή του μήνα με τη θεματική διαδρομή “Αθήνα, Μια Ιστορική Πόλη”, η οποία ήταν ένα ταξίδι στο παρελθόν και στην ιστορία της πόλης. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες στις διαδρομές ήταν επισκέπτες από την Ολλανδία, το Σικάγο, τη Γαλλία και τη Βουλγαρία, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την πόλη με διαφορετικό τρόπο.

Αξιοσημείωτο είναι το σχόλιο της Isabelle από το Άμστερνταμ, η οποία συμμετείχε στη διαδρομή μαζί με τον σύζυγό της και τα δύο παιδιά τους:

“Ήταν το πιο υπέροχο πράγμα που κάναμε αυτές τις μέρες στην Αθήνα!”