Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » Park your Bike… με ανεση στην Αθηνα

Park your Bike… με ανεση στην Αθηνα

  • admin 

dscf4503

Ένα από τα βασικά projects του Cities For Cycling και, κατά τη γνώμη μας, πρωταρχικός παράγοντας για την ανάπτυξη της χρήσης του ποδηλάτου στην πόλη, γίνεται πραγματικότητα.

Η δυνατότητα να παρκάρει κάποιος το ποδήλατό του με ανεση και ευκολια, σε σημείο προστατευμένο και ελεγχόμενο, αποτελεί σημαντικό παράγοντα ανάπτυξης της χρήσης του ποδηλάτου καθώς, μετά τις υποδομές – δηλαδή την ανασφάλεια στο δρόμο, ο φόβος της κλοπής είναι ο δεύτερος κατά σειρά λόγος να μην χρησιμοποιεί κάποιος το ποδήλατό του.

Για μας, στο Cities for Cycling, η επίλυση του παραπάνω προβλήματος ήταν κάτι που μπορούσε να πραγματοποιηθεί και μάλιστα με τρόπο όχι περίπλοκο και ακριβό καθώς, αυτό που χρειαζόταν ήταν η διάθεση συνεργασίας και το ανοιχτό πνεύμα των ίδιων των στεγασμένων χώρων στάθμευσης.

park_your_bike

Αυτή την διάθεση συνεργασίας και το ανοιχτό πνεύμα βρήκαμε καταρχάς στη #1 εταιρία Parking στην Ελλάδα, τη Cityzen Parking & Services.

Τα parking της Cityzen αποτελούν κάτι πολύ περισσότερο από απλούς χώρους  στάθμευσης, καθώς παρέχουν στους πελάτες τους μια σειρά από έξυπνες και πρακτικές υπηρεσίες με στόχο να διευκολύνουν την καθημερινότητα όσων επισκέπτονται κεντρικά σημεία στην Αττική..
Εξάλλου, η Cityzen ήταν το πρώτο δίκτυο χώρων στάθμευσης που είχε ήδη εντάξει με πιλοτικό τρόπο, τη δυνατότητα στάθμευσης ποδηλάτων σε ειδική, προνομιακή τιμή.
Η επικοινωνία μας με τη Cityzen ήταν για μας μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς στο πρόσωπο των υπευθύνων της εταιρείας βρήκαμε όχι μόνο την κατανόηση και την αποδοχή της ιδέας του project, αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις και λύσεις στα πρακτικά σημεία του σκεπτικού της ένταξης των ποδηλάτων σε ένα στεγασμένο parking που λειτουργεί με υψηλές προδιαγραφές.
Έτσι, από σήμερα, έχουμε την χαρά να ανακοινώνουμε πως η Cityzen Parking & Services είναι ο πρώτος μας partner στην ιδέα της υλοποίησης του Park your Bike!

cityzen
Με ένα αισιόδοξο και φιλόδοξο πλάνο, οι χώροι στάθμευσης της Cityzen θα δέχονται πολύ σύντομα ποδήλατα στους σταθμούς τους και μάλιστα με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους για τους ποδηλάτες.
Με την κίνηση αυτή, η Cityzen αποτελεί έναν ουσιαστικό εταίρο όχι μόνο του Cities for Cycling αλλά και της ίδιας της πόλης των Αθηνών, καθώς προσφέρουν τη λύση σε ένα ουσιαστικό πρόβλημα του χρήστη ποδηλάτου.
Όπως όλα δείχνουν αρκετά ακόμη αναμένεται να προκύψουν από τη συγκεκριμένη συνεργασία αλλά προς το παρόν, έχουμε τη χαρά να καλωσορίζουμε τη Cityzen στον κόσμο των υποστηρικτών της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης στις πόλεις και μάλιστα με τρόπο ουσιαστικό, φιλόξενο και καινοτόμο.