Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » Νεα » Πόσο κοντά είναι το μακριά; Δέκα λεπτά δρόμος…

Πόσο κοντά είναι το μακριά; Δέκα λεπτά δρόμος…

Το ποδήλατο είναι για κοντινές αποστάσεις, που τελικά είναι πολύ μακριά!

Όποιος δεν κάνει ποδήλατο, έχει την εντύπωση πως η Αθήνα είναι τεράστια!

Πως οι αποστάσεις είναι εξωφρενικές και πως, φυσικά, δεν μπορείς με τίποτα να χρησιμοποιήσεις ποδήλατο! Η γερμανική εφαρμογή Bikecitizens μας αποδεικνύει πόσο λάθος κάνουμε! Πόσο “μακριά” δηλαδή μπορείς να φτάσεις μόλις σε 10 λεπτά, σε 15 λεπτά ή σε μισή ώρα με το ποδήλατο! Επιλέξαμε τρία διαφορετικά υποθετικά σενάρια, με αφετηρία την Πλατεία Ομονοίας – που είναι και της μόδας!

Από τον Σπύρο Παπαγεωργίου / πηγή: MBike.gr

Σενάριο 1: 10 λεπτά ποδηλασίας

Μη μου πείτε πως δεν μπορείτε να κάνετε 10 λεπτά ποδήλατο; Όλοι οι υγιείς, αρτιμελείς άνθρωποι μπορούν! Αν λοιπόν ξεκινήσετε από την Πλατεία Ομονοίας στις 10:00 το πρωί, ως τις 10:10 θα έχετε φτάσει στο σταθμό Θησείο, στον σταθμό Κεραμεικό, στην αρχή της οδού Μοναστηρίου στο Μεταξουργείο, στην Ιθάκης στα Πατήσια, στη Ζωοδόχου Πηγής στο ύψος της Ερεσσού Όλες αυτές οι τοποθεσίες βρίσκονται σε απόσταση 1.9 χιλιόμετρα από την Ομόνοια, απόσταση για την οποία ο μέσος άνθρωπος δεν θα χρειαστεί πάνω από 10 λεπτά για να καλύψει!

 

Σενάριο 2: 15 λεπτά ποδηλασίας

Είστε σε διάθεση να…το κάψετε; Να κάνετε υπέρβαση; Να δοκιμάσετε τα όριά σας; Να κάνετε 15 ολόκληρα λεπτά ποδήλατο; Ε τώρα, μπαγάσηδες, μπορείτε να φτάσετε μέχρι τα Πετράλωνα, στην οδό Αλκμήνης, να μπείτε στα όρια του Νέου Κόσμου, κάτω από του Φιξ, να φτάσετε ως την Παράσχη και το Πεδίο του Άρεως, να φτάσετε στην Πλατεία Αμερικής ή στο Λόφο Σκουζέ. Όλοι αυτοί οι προορισμοί είναι σε απόσταση 2.7 χιλιομέτρων από την Ομόνοια, απόσταση που – μιλώντας στο τηλέφωνο με το ένα χέρι (απαγορεύεται) και τρώγοντας κρουασάν με το άλλο (επιτρέπεται) μπορείς να φτάσεις σε μόλις 15 λεπτά!

Σενάριο 3: 30 λεπτά ποδηλασίας

Είστε έτοιμοι να κατακτήσετε τον κόσμο! Ο πρωταθλητισμός είναι στο αίμα σας. Χρόνια προετοιμαζόσαστε γι’ αυτή την ακραία δοκιμασία: 30 λεπτά ποδηλασίας! Αν είναι δυνατόν… Αν ξεκινήσετε από την Ομόνοια – με ανοιχτό το συντριβάνι – στις 10:00, ως τις 10:30 θα έχετε φτάσει στα Άνω Πατήσια – στην Κυπριάδου (στο σπίτι μου), στο Περιστέρι, στα Σεπόλια, στο Αιγάλεω, στους Αμπελοκήπους, στην Καισαριανή, στη Δάφνη, στη Νέα Σμύρνη ή στο Φάληρο, στο ΚΠΙΣΝ.

Υπεραθλητές… αστικοί ποδηλάτες της διπλανής πόρτας!

Λυπάμαι αν σας γκρεμίζω την πεποίθηση πως το ποδήλατο είναι κάτι δύσκολο, κοπιαστικό, απαιτητικό και πως – όλοι εμείς που το επιλέγουμε είμαστε υπεράνθρωποι, υπεραθλητές αλλά δεν είναι έτσι. Σας κοροϊδεύουμε!

Φωτό: Βάσω Πώχου

Κάνουμε ποδήλατο επειδή είναι εύκολο, είναι ευχάριστο, είναι οικονομικό και δεν επιβαρύνουμε κανέναν. Και πάμε πιο γρήγορα στον προορισμό μας απ’ όλους τους άλλους. Χωρίς να πληρώνουμε βενζίνη, πάρκινγκ, συντήρηση αυτοκινήτου, πρόστιμα για παράνομο πάρκινγκ και φτάνουμε στον προορισμό μας χαμογελαστοί.

Γιατί έχει πλάκα. Και, κυρίως, επειδή είναι κοντά!