Skip to content
Home » Μικρή ανακεφαλαίωση για μια μεγάλη χρονιά!

Μικρή ανακεφαλαίωση για μια μεγάλη χρονιά!

Recap 2023

Καθώς το 2023 μας αποχαιρέτησε, θελήσαμε να κάνουμε μια μικρή ανασκόπηση και να δούμε τι κάναμε αυτή τη χρονιά για το ποδήλατο και τις πόλεις μας.

Αυτό που μας δίνει μεγάλη χαρά όταν σκεφτόμαστε τις δράσεις του 2023 είναι ότι αυτές μάς έφεραν κοντά, αποτέλεσαν αφορμή για να ξανασυναντηθούμε, να μιλήσουμε και να κάνουμε ποδηλατάδες παρέα! Οι βόλτες μας στα μουσεία, στις γκαλερί και στις διάφορες περιοχές της Αθήνας ήταν όμορφες εμπειρίες που μας απέδειξαν ότι η αγάπη του κόσμου για το ποδήλατο είναι μεγάλη. Η πρόθυμη συμμετοχή σας και ο μεγάλος αριθμός προσέλευσης μας συγκίνησαν! 

Το Athens Bicycle Month τον μήνα Μάιο υπήρξε μια πολύ καλή ευκαιρία γνωριμίας με τον ιστορικό και πολιτισμικό πλούτο της Αθήνας, αλλά και ανακάλυψης των καθημερινών πλευρών της πόλης, με βόλτες στα στενά της. Το νέο μας πρότζεκτ «Ποδηλατώντας στην Ιστορία και την Τέχνη» έχει σκοπό να διευκολύνει αυτές τις αστικές εξορμήσεις τον πολιτών, προσφέροντας ασφαλείς χώρους στάθμευσης ποδηλάτου στις εγκαταστάσεις πολιτιστικών και καλλιτεχνικών οργανισμών. 

Έχετε τσεκάρει τη νέα μας εγκατάσταση στη Δημοτική Αγορά της Κυψέλης;

Στο Green Weekend @SNFCC και στο ΔΕΗ e-bike Festival είχαμε ξανά την ευκαιρία να συναντηθούμε. Εκεί είχαμε τη δυνατότητα να αντιληφθούμε το ποδήλατο ως παράγοντα μιας μεγαλύτερης αλλαγής, για ένα μέλλον με επιλογές υπέρ της βιωσιμότητας και της υγείας του περιβάλλοντος και των πολιτών. 

Η στήριξή σας στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης φάνηκε με τον πιο δυναμικό τρόπο, και σας ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό! Τόσο στο Facebook, το Instagram, το LinkedIn, όσο και με την εγγραφή σας ως μέλη μάς προσφέρατε τα εποικοδομητικά σας σχόλια, τα θετικά σας λόγια και την παρουσία σας στις δράσεις μας. 

Όλα αυτά μας δίνουν ελπίδα και μας κάνουν να επιδιώκουμε ακόμα περισσότερα για το ποδήλατο στην Ελλάδα.

Με το podcast «Πάμε για Ποδήλατο;» συζητάμε σε εβδομαδιαία βάση θέματα γύρω από το ποδήλατο, χωρίς αδιέξοδα, αλλά προσφέροντας δημιουργικές λύσεις. Η ακροαματικότητα αυξάνει και η στήριξή σας σημαίνει πολλά!

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ευρωπαϊκή Διακήρυξη για το Ποδήλατο (The European Cycling Declaration) χάραξε νέες διαδρομές για την πράσινη μετακίνηση και ανυπομονούμε να δούμε πώς αυτή θα μεταφραστεί σε πολιτικές αποφάσεις για το νέο έτος.

Στο EuroVelο, η συνάντηση στη Σμύρνη (το συνέδριο EuroVelo & Cycling Tourism Conference Izmir 2023), μας έφερε κοντά με άλλες ηγετικές φυσιογνωμίες της ποδηλατοκίνησης στην Ευρώπη και μας πρόσφερε μια καλύτερη εικόνα για το πώς άλλες χώρες διαχειρίζονται τη χρήση ποδηλάτου και τις καμπάνιες προώθησης αυτού. Φέτος επίσης γιορτάσαμε και την επέκταση του δικτύου των EuroVelo διαδρομών (της EuroVelo 3 και EuroVelo 14) και την ανακοίνωση για τη δημιουργία μίας ακόμα διαδρομής, της EuroVelo 16 στην Ιβηρική Χερσόνησο.

Όσον αφορά την COP28 και την διακήρυξη PATH, την οποία συνυπογράψαμε, οι συνομιλίες υπήρξαν έντονες και αναμένουμε να δούμε τι αποφάσεις θα ληφθούν στο μέλλον. Ένα, όμως, είναι σίγουρο: μπορούμε να κλείσουμε τη χρονιά με την πεποίθηση ότι και φέτος προσπαθήσαμε για έναν καλύτερο νέο χρόνο.

Τηλέφωνο

(0030) 210 2016500

e-mail

info@citiesforcycling.gr

Διεύθυνση

Ψυχάρη 45, Αθήνα

Ακολουθήστε μας

© Copyright Cities for Cycling 2023, All Rights Reserved